Jdi na obsah Jdi na menu

Onderka bude příští rok potřetí kandidovat na primátora Brna

Je vidět, že i po úspěšné volbě brněnské ODS se obrodila i ČSSD. Noví lidé s novou vizí se již hrnou na „práci“ (rozuměj na ničení a vykrádání), města Brna. Věřím, že oběma stranám se to (ne)vyplatí v nadcházejících volbách a lidé konečně začnou myslet a neuvěří tomuto obchodnímu sdružení přezdívanému koalice ČSSD a ODS. Zdá se, že je ještě čas, ale už dnes hledejte ne strany, ale konkrétní osoby, které znáte a můžete jim věřit a dát hlas. Jediný, kdo se nehrne znovu na funkci je tak Macek z ČSSD. Jen je otázka, stejně jako minule po velké lodní oslavě, kdo ho zase požádá nebo donutí znovu se o post ucházet. Za sebe budu věřit, že se jim to všechno posere a nebude tam nikdo a zachrání se tak spoustu míst, viz. moje oblíbená Riviera, a nebude se vyhazovat na nesmyslné projekty a studie, které mají jen vytáhnout peníze z rozpočtu a oblbnout naivní voliče, viz. sportoviště na BVV (Skutečně skvělý nápad – já jsem jen vyhozený bývalý ředitel a ničemu nerozumím, ale ptám se, kdo to k..va zaplatí. To jen já byl snad takovej debil, že jsem to chtěl dělat hospodárně? J). Lidi, rozum do hrsti, lžou vám jen kvůli svým flekům a kapsám. A to je smutné. Budu i nadále věřit, že se morálka a zdravý rozum vrátí  tomuto národu.

Onderka bude příští rok potřetí kandidovat na primátora Brna

24. listopadu 2013  9:50

Brněnskou ČSSD povede do komunálních voleb v příštím roce už potřetí současný primátor Roman Onderka. Rozhodli o tom v sobotu delegáti konference ČSSD Brno-město. Onderku opětovně zvolili také předsedou brněnské organizace ČSSD.

Onderka zastává funkci primátora již dvě volební období. Při volbě předsedy brněnské ČSSD neměl protikandidáta. Svůj hlas mu dalo 124 z celkem 140 přítomných delegátů. Při následné volbě lídra kandidátky do komunálních voleb dostal 116 hlasů.

"Dvojkou na kandidátce bude současný náměstek primátora Oliver Pospíšil a na třetí místo byl zvolen radní Jiří Oliva," uvedla tajemnice ČSSD Brno-město Gabriela Hanzlová. Volební program by mělo vedení brněnské ČSSD schvalovat na některé z dalších konferencí. Kdy se uskuteční, to se zatím neví.

"Volby, a to i ty personální, k politice prostě patří. Důvěry a podpory členů brněnské ČSSD si velice vážím," reagoval Onderka.

Onderka patří do skupiny označované v ČSSD jako pučisté. Po volbách do Poslanecké sněmovny, v nichž sociální demokracie získala oproti očekávaným 30 procentům hlasů pouze necelých 21 procent, totiž navrhl odvolání předsedy strany Bohuslava Sobotky. Čelil kvůli tomu kritice, a to zejména v souvislosti s utajovanou povolební schůzkou části vedení ČSSD s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech. Onderka se jí ale neúčastnil.

Povolební situace vyústila v otevřený boj uvnitř ČSSD mezi křídly Sobotky a tehdejšího prvního místopředsedy Michala Haška. Jihomoravský hejtman Hašek nakonec odstoupil ze stranické funkce a stejně se zachovali i další účastníci takzvaného lánského puče. Současnou koalici ve vedení Brna tvoří ČSSD a ODS.

 Autoři: ek, ČTK

 

Zdroj:http://brno.idnes.cz/onderka-bude-potreti-kandidovat-na-primatora-fna-/brno-zpravy.aspx?c=A131124_100100_brno-zpravy_eko

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář