Jdi na obsah Jdi na menu

Cože? Zruší třináctku?

www.youtube.com/watch 

 

Vtipná parodie, nejvíc jsem se nasmál na konci, ale ve skutečnosti to k smíchu moc není.

Třeba jen nákup šalinkarty. Po 17 letech jsem si ji byl nucen pořídit, což není tím problémem. Jako bývalý ředitel městské společnosti nechápu a zároveň chápu, jak je možné, v dnešní době internetu a digitální fotografie, nutit zákazníka pořídit si fotografie na průkazku. 

Čtyři fotografie jsem pořídil za 139,-Kč, z toho tři si můžu nacpat do špic. Poplatek za průkazku je 30,- Kč,-, šalinkarta na měsíc 550,-Kč. Za první měsíční jsem tedy zaplatil 719,- korun. A to nemluvím, že musíte jet někam, kde fotografie dělají. Zaokrouhlím to na 1000,-Kč

Při tom, jak je to jednoduché, jedna webkamera, kterou pořídíte v rozsahu přibližně 200,- až 3000,-. Pro účel jedné blbé fotky na šalinkartu jsem si jist, že za 200,- korun dostanete to, co bude potřeba. Nastavení formuláře a fotku uloží ženská u okénka za vteřinu. Nevím, kolik je přesně okýnek s výdejem šalinkart v celém Brně, ale i kdyby jich bylo 50, tak za kamerky dá DPMB 10.000,-Kč, ať nejsem při zdi, za vytvoření formuláře do všech PC pro uložení fotky a tisk dalších 10.000,-Kč. Myslím, že by to stálo za investici 20.000,-Kč pro služby občanům, kterými se tak často oháníme nejen v Krně.

Ovšem ta druhá stránka věci by byla ta, že kamery by stáli kus nejméně ty tři tisíce a program tak 100 tisíc. A poté by bylo nutné ještě pravidelnou údržbu bratru za 50 tisíc měsíčně, no a samozřejmě též školení, jak dvakrát kliknout pro uložení fotografie, taky za pěkných pár kaček. No a to by se samozřejmě muselo odrazit v jízdném, modernizace je holt modernizace. Tak si ji cestující zaplať!