Jdi na obsah Jdi na menu

Arenacross 2008

                         Arenacross 2008

          Tak máme za sebou Arenacross 2008 v Rondu. Po roční odmlce se opět motorky vrátily do Brna.

Ve dnech 18. a 19.1.08 proběhla již tradiční motokrosová halová show. Tentokrát byly závody spojeny se stejnou akcí v Ostravě. Pro závodníky to znamenalo utkat se ve čtyřech dnech o celkové vítězství v této sérii. Výsledky najdete na www.forsage.cz.        

Dle mého názoru byla akce povedená. Byl jsem se podívat i v Ostravě, kde mi chyběl doprovodný program, respektive byl slabší než v Brně a pauzy mezi jednotlivými závody byly jaksi „hluché“. Naopak FMX v Brně je opravdu jen exhibicí vzhledem k výšce stropu v Rondu.

V pátek jsem měl možnost sledovat  celý program a ukořistit tak i nějaké fotografie. Závody byly napínavé a bylo na co koukat. Krok organizátorů, pozvat především české jezdce, byl zřejmě správný. Dočkali jsme se i backflipu, který vystřihl Libor Podmol. Stal se tak druhým jezdcem na světě, po Kuchtovi, který si na něj troufl pod tak nízkým stropem. Bohužel příliš zatáhl aby backflip dotočil a přetáhl dopad. Dopadl na zadní a taky na „zadek“. Při pádu si pravděpodobně zlomil záprstní kůstky na noze. Odešel však po svých s ohromnou radostí, že se mu to podařilo.V sekci fotogalerie pro Vás připravuji pár foteček z pátečního programu.

Sobotní program jsem bohužel neměl možnost zhlédnout celý a ani nafotit. Říkám bohužel, ale s úsměvem.

Protože se zranil Libor Podmol a byla tak ochuzena FMX show o jednoho jezdce a bylo potřeba program oživit, rozhodl se organizátor freestylové show Michal Matys (guru MTB freestylu), že doplní „bikerskou“ vložku o dirtjump. Rozhodli se využít rampu pro  FMX. Jezdci na kolech však potřebovali nabrat patřičnou rychlost a tu jim měla zajistit 4kolka. Měli jednu domluvenou, ale jak už to bývá, něco se zadrhlo a 4kolka nebyla k dispozici. Protože se s Michalem trošku známe a mluvili jsme o tom, že se pokouším na quadu jezdit, vzpomněl si na mě a požádal o  spolupráci. Tu jsem samozřejmě ihned a s radostí přijal. Byl to trošičku fofr, ale ve tři hodiny a deset minut jsme byli s Viktorem, kterého jsem požádal zase já aby vzal druhou 4kolku, připraveni na trénink a nácvik.          

Ani ve snu by mě nenapadlo, že se někdy zúčastním takové akce a ještě k tomu na quadu. Snažili jsme se hlavně aby „bikeři“ byli spokojení s rychlostí a plynulostí rozjezdů. Za způsobené obtíže se jim tímto omlouvám, ale bylo to opravdu poprvé co jsem někoho tahal a ještě k tomu asi před 5000 páry očí.  Užili jsme si to s Viktorem náramně a budeme mít určitě ještě dlouho co probírat. Fotky ze sobotního programu budu tedy loudit od ostatních fotografů a pokusím se sehnat i nějaké na kterých jsme my, abyste nám věřili ;-). Také až se k tomu dostanu přidám nějaké to video.

Takže opravdu povedená „akcička“.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Arenacross 2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář