Jdi na obsah Jdi na menu

Aktuálně - Nelson Mandela

Nechci hájit ani našeho premiéra, ale ani nechci špinit Mandelu, jen pro ty, kteří přesně to dělají v tisku nebo naopak jsou pohoršeni  premiérem a milují Mandelu, chci přinést jen velmi krátkou informaci. Je samozřejmě vytržena z kontextu a je potřeba si přečíst víc informací v této souvislosti. Každý si stejně udělá svůj obrázek.

Je potřeba si především uvědomit, že co je v novinách a televizi, může být i zcela opačně.

Velice důležité pro mě jsou postřehy lidí co v těchto zemích strávili delší dobu než jen dovolenou, to zpravidla vypovídá nejvíce, i když se jedná o jednostraný pohled jedince. 

 

Umkhonto we Sizwe (též MK, česky: „Kopí národa“), bylo aktivní vojenské křídlo Afrického národního kongresu (ANC), které spolupracovalo s jihoafrickou komunistickou stranou v boji proti vládě Jihoafrické republiky v době apartheidu. MK zahájila své první partyzánské útoky proti vládním zařízením dne 16. prosince 1961. Následně byla klasifikována jako teroristická organizace vládou Jihoafrické republiky a Spojených států a zakázána. Nelson Mandela byl jedním ze zakladatelů této teroristické organizace a zároveň jejím důležitým členem.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář